Svet

"Ženske se v javnosti ne bi smele smejati, ker to ni spodobno"

STA/J.P.
30. 7. 2014, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Podpredsednik turške vlade Bulent Arinc je v ponedeljkovem govoru o "moralni pokvarjenosti" v Turčiji dejal, da se ženske v javnosti ne bi smele smejati, ker da to ni spodobno. S tem je sprožil ogorčenje velikega dela turške javnosti, ženske pa so se med drugim odzvale z množično objavo svojih nasmejanih fotografij na družbenih omrežjih.

Arhiv Svet24

Kot danes poroča britanski BBC, je bilo po omenjenem govoru na družbenih omrežjih doslej že več kot 300.000 objav z oznako "kahkaha", kar v turščini pomeni smeh.

Podpredsednik turške vlade Bulent Arinc je v ponedeljkovem govoru o "moralni pokvarjenosti" v Turčiji dejal, da se ženske v javnosti ne bi smele smejati, ker da to ni spodobno.

Številni pozivajo vlado premiera Reccepa Tayyipa Erdogana, naj se raje kot z moralnimi nauki ukvarja z reševanjem problemov, kot so posilstva, nasilje nad ženskami in prisilne poroke mladoletnic.

Ogorčeni so tudi moški. Znani televizijski voditelj je tako tvitnil: "Prosim, ljubi Bog, naj bo to le šala. Če se ženske v javnosti ne smejo smejati, potem moški ne smejo jokati." S tem je namignil na Arincevo "navado", da rad potoči solzo ali dve ob govorih premiera Erdogana, dodaja BBC.