Svet

Šola groze: Učitelj predaval o Kamasutri in zlorabljal učenke

N.J.
11. 5. 2014, 22.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za učenke na eni izmed srednjih šol v Italiji se je zaključilo obdobje grroze. Aretirali so namreč učitelja, ki je predaval o Kamasutri in zlorabljal mladoletna dekleta.

simbolična fotografija

Učitelj naj bi svojim učenkam razlagal o položajih iz Kamasutre in jih silil k prenašanju spolnega nadlegovanja v obliki neprimernih vulgarnih opazk, pri čemer je izkoriščal svoj nadrejeni položaj. Šlo naj bi za učitelja italijanskega jezika in zgodovine, ki je učil v treh šolah v Rimu. Po besedah tožilstva, naj bi zlorabil več kot  40 deklet, ki naj bi bila večinoma vsa mladoletna.

Doživljale so pravi pekel

Med letoma 2007 in 2010 naj bi jih profesor poniževal. Bil naj bi močno vulgaren, dekleta pa naj bi bila prisiljena v prenašanje takšnega odnosa. Kot so dejala dekleta, so v šoli doživljala pravi pekel. Učitelj naj bi jih spraševal, če so s kom preživele noč , če so spolno občevale ipd. Učitelj naj bi si celo dovolil dekletom natančno opisovati in svetovati, kako naj masturbirajo. Če se je katera izmed učenk sklonila, da bi recimo pobrala pero, ji je rekel, naj ostane v takem položaju, češ da mu je všeč, ko je tako sklonjena ... Tovrstne zlorabe naj bi se dogajale na dnevni bazi. Predaval naj bi o Kamasutri, na tablo risal seksualne položaje in dekleta na še nekatere druge načine verbalno nadlegoval.

Zlorabljal več kot 40 deklic

Dekleta so zlorabe prenašala več let, preden so si upala stopiti do odgovornih oseb in prijaviti učitelja. Ravnatelj je takoj sprožil postopek in pristojnim organom predal vse informacije, ki so mu jih dekleta zaupala. Agenti so ugotovili, da naj bi se učitelj enako kot na tej šoli vedel še na dveh šolah, na katerih je poučeval. Preiskovalci so govorili z več kot sto dekleti in zaenkrat nabrali več kot štirideset pričevanj o zlorabah. Skoraj vsa dekleta so bila mladoletna.

Učitelju so prekinili pogodbo o zaposlitvi, zdaj pa se bo moral zagovarjati na sodišču.