Svet

Še eno malezijsko letalo v težavah!

N.J.
24. 3. 2014, 11.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Medtem ko malezijskega letala, ki je 8. marca skrivnostno izginilo s 239 ljudmi na krovu, še vedno niso našli, čeprav poročajo o 'sumljivih predmetih', ki naj bi plavali v Indiskem oceanu, je odjeknila vest o še enem malezijskem letalu, ki se je znašlo v težavah.

Letalo družbe Malaysia Airlines, ki je bilo iz Kuala Lumpurja namenjeno proti letališču Incheon Seulu, je moralo zasilno pristati v Hong Kongu, po tem ko je posadka javila, da imajo težave z glavnim električnim generatorjem,

Let MH066 je tako okoli 3:00 pristal v Hong Kongu, vseh 271 potnikov pa so že varno prepeljali na druga letališča, so za javnost sporočili iz Malaysia Airlines. Kot so javili, naj bi bil okvarjen generator, ki letalo oskrbuje z elektriko. "Električno energijo je tačas zagotavljala pomožna enota," so sporočili. Letalo naj bi pristalo povsem mirno.

South China Morning Post sicer poroča, da se je v petek v težavah znašlo še eno letalo Malaysia Airlines, ki je zadelo jato ptic v letu. Letalo je zasilno pristalo v Katmanduju. Nihče ni bil poškodovan, letalo naj bi prav tako mirno pristalo, brez zapletov.