Svet

Videla je ostanke izginulega malezijskega letala, a ji niso verjeli

J.P.
21. 3. 2014, 14.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Medtem ko letala in ladje v Indijskem oceanu iščejo domnevne ostanke pogrešanega malezijskega letala, so pred časom utišali glas ženske, ki je prepričana, da tisto, kar je videla, ni bila napaka.

53-letna Latife Dalelah naj bi med letom od Jeddah to Kuala Lumpur osmega marca v vodi videla srebrn predmet v obliki letala. Videla naj bi ga eno uro po tistem, ko je njeno letalo letelo čez Chennai, mesto v južnem predelu Indije, natančneje v bližini Andamanskih otokov.

Policisti so se njenemu poročilu, ki ga je vložila še isti dan, smejali, enako pilot letala, s katerim je potovala.

»Ves čas sem gledala skozi okno, ker nisem mogla spati,« je povedala mati desetih otrok. Nato pa je zagledala srebren predmet: »Pogledala sem pobliže in bila šokirana, ko sem na morski gladini zagledala nekaj, kar je izgledalo kot rep in krilo letala.« Policisti so se njenemu poročilu, ki ga je vložila še isti dan, smejali, enako pilot letala, s katerim je potovala. Ta namreč ni verjel, da bi lahko kdor koli sploh kaj videl s takšne višine. A Malezijka vztraja pri svojem: »Vem, kaj sem videla. Prepričana sem, da je bilo letalo. Zakaj bi lagala, saj sem se ravno vrnila z romanja.« 

Bržda ni več daleč dan, ko bo postalo jasno, če je Latife govorila resnico.