Svet

Malezijci še vedno niso našli pogrešanega letala

STA
10. 3. 2014, 07.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Malezijske oblasti so danes sporočile, da še vedno niso našle pogrešanega letala z 239 ljudmi na krovu, ki je v soboto na poletu iz Kuala Lumpurja v Peking izginilo z radarjev. Tudi pred obalo Vietnama niso našli ničesar, čeprav je sprva kazalo, da so v morju opazili nekaj, kar je bilo videti kot ostanki letala.

Wikipedia

Kot je danes v Kuala Lumpurju povedal direktor malezijske uprave za letalsko varnost Azharudin Abdul Rahman, poročil o najdbi ostankov letala "niso mogli potrditi". "Žal nismo našli ničesar, kar bi lahko bilo z letala, kaj šele s pogrešanega letala," je dejal, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dodal pa je še, da se iskanje letala nadaljuje in da "ni nobenega časovnega roka za reševalno operacijo", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spomnil je na primer airbusa letalske družbe Air France, ki je v morje strmoglavilo leta 2009, našli so ga pa šele dve leti kasneje.

Letalo družbe Malaysia Airlines tipa boeging 777-200 z 239 ljudmi na krovu, ki je bilo na poti iz Kuala Lumpurja v kitajsko glavno mesto Peking, je z radarskih zaslonov izginilo v soboto zgodaj zjutraj. Pri tem ni oddalo nobenega klica na pomoč ali kaj podobnega, kar bi lahko nakazovalo njegovo usodo.