Svet

Slovenski turizem bo gostoval na Bavarskem

STA/S.A.
16. 2. 2014, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski turizem se bo med 19. in 23. februarjem predstavil na turističnem sejmu F.re.e 2014 v Münchnu, ki je največji sejem za potovanje in prosti čas na Bavarskem. Na njem je lani sodelovalo več kot 1000 razstavljavcev iz 60 držav, obiskalo pa ga je 110.000 ljudi.

media.messe-muenchen.de

Slovenija, ki se že tradicionalno predstavlja na tem sejmu, je bila v preteklih letih dvakrat tudi država partnerica sejma.

"Bavarska je Sloveniji blizu, hkrati je kupna moč dežele visoka. Predvsem gre za povpraševanje po aktivnih počitnicah v naravi, velik je tudi interes za sredozemsko obalo, beležimo pa tudi veliko povpraševanje po počitnicah v termah in po obisku mest," so dejali v Javni agenciji RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit).

Slovenska odprava je letos še posebej številčna, kar veseli vodjo predstavništva Spirita v Nemčiji Majdo Rozina Dolenc. Kot pravi, je konkurenca ponudnikov počitnic v Nemčiji in na Bavarskem ogromna, zato bodo lahko slovenski turistični ponudniki le s skupnimi prizadevanji in s premišljenim delom dosegli interes in realizacijo obiska Bavarcev v Sloveniji.

"Pri tem je pomembno, da promocija poteka povezano s konkurenčnimi paketi ponudb nišnih tematskih počitnic v Sloveniji," je poudarila.

Na slovenski stojnici bodo sodelovali Turizem Ljubljana, Terme Snovik, Logarska dolina, Terme Dobrna, Terme Olimia, Jeruzalem/Ljutomer, Terme Čatež, Unior - program turizem, Sava turizem, Kompas hoteli Bled, Slovenske Alpe, Združenje za pohodništvo in kolesarjenje, Alpe Adria Trail, Dolina Soče, Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju, Javni zavod Park Postojnska jama, Škocjanske jame, Turistično združenje Portorož in RRA Mura, ki je prevzela tudi pripravo in izvedbo animacije na slovenski stojnici.