Vreme

ARSO opozarja: Močnješi nalivi in padavine!

STA/KŠ
16. 2. 2014, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo možni močnejši nalivi. Ponoči in jutri dopoldne lahko pade od 30 do 70 l dežja na m2, lokalno tudi več. Skupaj lahko pade tudi nad 100 l/m2. Manj padavin bo na jugovzhodu države.

STA

Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, ob morju in v jugovzhodni Sloveniji do 17 stopinj Celzija. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo v severni Sloveniji spustila do nižin. Na jugu države bodo možne tudi posamezne nevihte. Jutri bo oblačno s padavinami, v severni Sloveniji bo popoldne sneg znova prešel v dež. Zvečer bodo padavine slabele in ponekod tudi ponehale. Ponekod v zahodni Sloveniji bo še pihal jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 10 do 13, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

arso.gov.si



Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas danes delno jasno, drugod pretežno oblačno. V krajih zahodno in ponekod južno od nas bo deževalo. Popoldne se bodo začele pojavljati padavine tudi severno od nas. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu jugo. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele večino sosednjih pokrajinah. Meja sneženja se bo v Avstriji spustila do nižin. Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo zvečer slabele in v Avstriji in na Hrvaškem povečini ponehale. Popoldne se bo meja sneženja dvigala. Ob Jadranu bo še pihal jugo.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo in severnim Atlantikom je ciklonsko območje, fronta je dosegla Alpe in bo ponoči prišla do naših krajev. Z jugozahodnim vetrom priteka topel in bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek se bo delno zjasnilo. Čez dan se bo v zahodni Sloveniji spet pooblačilo, ponekod v hribovitih krajih zahodne Slovenije bodo manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V sredo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Drugod bo delno jasno in suho. Toplo bo, pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.