Svet

Policija zaradi prepočasne vožnje odvzela 25 vozniških

K.S.
16. 2. 2014, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Die Polizei je na avtocesti pri Bremnu zaustavila kolono turških svatov in jim pobrala 25 vozniških dovoljenj.

Svatovski sprevod so zaustavili na avtocesti A27 zaradi počasne vožnje in oviranja prometa. Policija je sporočila, da so njihove ekipe spremljale kolono in jo ustavile pri mestu Osterwiesen. Skupaj s tožilstvom so začeli postopek zaradi motenja reda v javnem prometu.

Policijo, ki se je spravila na svate, ko so se v koloni peljali v neko halo, kjer bi morala potekati poročna zabava, je eden od svatov, Serafettin Yildirim, ostro okritiziral: "Zapeljali smo na parkirišče, da se malo spočijemo, pa se je pojavila policija, nas blokirala in legitimirala vse svate. Do mene je stopil komisar Holger Bode in mi povedal, da so prejeli veliko klicev, češ da oviramo promet."

Glede na to, da so jim vozniška dovoljenja odvzeli po nalogu tožilca in niso dobili nikakršne pisne kazni, Yildirim pravi, da se jim podobne reči dogajajo tudi na potovanjih v Turčijo, ko jim bolgarska policija brez obrazložitve vzame vozniško dovoljenje in jih izloči iz prometa. Zdaj je zadeve predal odvetniški pisarni in bo zahteval odškodnino.