Zdravje

Alergična na moževo spermo

T. P.
16. 2. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kot ljubezen, smeh in zaupanje igra tudi fizična intimnost pomembno vlogo v vsaki zvezi. Če tega ni, zveza lahko razpade. Prav to se je zgodilo Leonie Blackwell (50), ki trpi za redko boleznijo, zaradi katere ima med seksom velike bolečine.

Profimedia

Leonie med spolnimi odnosi nožnica peče, boli in ji oteka, zaradi bolečega seksa pa je propadel tudi njen zakon.

Vse se je začelo, ko je bila stara komaj 23 let. Takrat se ji niti sanjalo ni, kaj bi ji lahko povzročalo take bolečine in otekline ter zakaj jo nožnica ves čas peče.

»Še vedno se spominjam, kako je bilo, ko se je to prvič zgodilo, čeprav je od takrat preteklo že 27 let. Potrebovala sem zdravniško diagnozo, in ker je nisem dobila, se je vse skupaj še bolj zapletlo. Moje stanje je postajalo skrb vzbujajoče, da ne rečem – zastrašujoče. V tistem času se je bolj malo vedelo o tem, zato sem morala obiskati kar pet zdravnikov, od tega tri ginekologe, da sem po skoraj treh letih končno našla nekoga, ki mi je povedal, kaj je narobe z mano,« začenja svojo izpoved Leonie.     

Moj zakon se je končal pred 25 leti, a se spomnim vsega lepega, kot da je bilo včeraj. Vsak, ki je preživel travmatično in dramatično izkušnjo, pozna ta občutek.

Kot rečeno, je Leonie hodila od zdravnika do zdravnika, vendar ji nihče ni znal povedati, od kod izvira njena težava. Odpravili so jo z besedami, da je vse v njeni glavi. Bolečina pa se je stopnjevala in na koncu tako rekoč ni več vedela, kako je bilo takrat, ko je še ni bolelo. Vedela pa je, da vse to ni samo v njeni glavi, potrebovala je le zdravniško potrdilo. Ni ji preostalo drugega, kot da se sama loti odkrivanja resnice.

Med prebiranjem številnih knjig o ginekologiji je naletela na nekaj stavkov, ki so jo razsvetlili. Ugotovila je, da ima alergijsko reakcijo na moško seme, kmalu zatem pa je končno našla zdravnika, ki ji je pozorno prisluhnil. Takoj ji je pritrdil, da ima alergijo na moževo spermo. Bila je presrečna, da je njene sume končno potrdil zdravnik.

Okrog 12 odstotkov žensk je alergičnih na spermo.

Čeprav ji je ta z gotovostjo potrdil alergijo, je priznal, da tega ne znajo pozdraviti. Priporočil ji je redno uporabo kondomov, vendar se je nesrečni Leonie razvila še alergija na lateks. Bolj ko je čas tekel, slabše je bilo njeno stanje, bolezen pa ji je začela rušiti zakon. »Mojemu možu se je zdelo zamalo, da sem alergična na njegovo spermo, saj sam ni imel nobenih simptomov. Bil je popolnoma zdrav, vse se je dogajalo samo meni. Zanj je bilo spoznanje, da je njegovo seme krivo za vse te težave, grozno. Lahko si mislite, kako se moški počuti v taki situaciji. Mlada zaljubljenca se težko borita z dejstvom, da lahko nekaj, kar sodi k ljubezni, povzroča nepopisno bolečino,« pravi Leonie. Ker je bila njena diagnoza dosmrtna, sta se z možem odločila za ločitev.

Leonie se je po ločitvi še naprej borila s svojo boleznijo, in sicer z naravnimi terapijami. Poskusila je z izvlečkom gobe rejši, ki ji je pomagal, da se je za vedno znebila neprijetne bolezni, zaradi katere se je morala odpovedati seksu in zakonu. Zahvaljujoč temu že več kot 20 let dela kot homeopatinja in nedavno je o tem celo napisala knjigo.

Profimedia

Profimedia