Svet

Morje osupnilo z nenavadno svetlobo!

T.P.
25. 1. 2014, 22.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Spušča se noč, na plaži pa je svetlo kot v diskoteki. Morski valovi žarijo v fluorescentno modri barvi, ki je iz trenutka v trenutek močnejša in bolj sijoča. Skoraj nemogoče se zdi, da je za ta čudež zaslužna mati narava.

Profimedia

Na Maldivih te dni jemlje dih plaža, kjer ponoči morski valovi žarijo v svetlo modri fluorescentni barvi. Za to je zaslužna mati narava, ki znova preseneča s svojo močjo in lepoto.

Profimedia

Narava nas večkrat preseneti z lepotami, ki si jih človek težko zamisli in zato komaj verjame, da takšna čuda resnično obstajajo. Igra čarobne svetlobe v plitvini nekega maldivskega otoka jemlje dih ter utrjuje vero v obstoj čudežev v svetu flore in favne. Morda ste pomislili, da je na delu fotoshop, a verjemite, da gre za resnični prizor, brez kakršne koli dodelave. Za fantastično modro svetlobo na valovih so zaslužni fitoplanktoni, ki ustvarjajo povsem naravno, biološko svetlobo.

Profimedia

Če ste dovolj globokega žepa, si lahko žareče valove v živo ogledate na Maldivih in se na lastne oči prepričate, da resnično obstajajo. Če pa spadate med tiste, ki si počitnic v tem tropskem raju ne morete privoščiti, vam preostane samo to, da verjamete našim fotografijam.