Svet

Mati umrla 12 ur po poroki

S.M.
25. 1. 2014, 21.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Iz Združenih držav Amerike prihaja ganljiva zgodba o treh sestrah in njihovi na smrt bolni materi.

Mati treh deklet, 43-letna Becky Swales je pred štirimi leti izvedela grozljivo diagnozo, zdravniki so ji odkrili raka na dojki. Kljub temu, da so kemoterapije v začetku kazale optimistično sliko in se je Beckyino stanje precej izboljšalo, se je kasneje rak razširil tudi na druge organe. Njene hčere Sarah (19), Kaylee (21) in Jodie (22) so obljubile, da bodo do konca ostale pozitivne in si ne bodo dovolili, da bi jih bolezen prikrajšala za zadnje skupne srečne trenutke.

Vse tri hčere so bile zaročene in so načrtovale poroko, a ko so izvedele, da se stanje njihove matere slabša, so se odločile, da se poročijo na isti dan, da bo Becky lahko prisostvovala obredu.

"Občutki so sladko grenki. Zelo smo vesele, da je lahko mama prisotna na poroki, a verjetno je to zadnja stvar, ki jo bomo počele skupaj." - je za intervju pred poroko povedala Jodie.

Sarah je dodala: "Ni tako, kot da zgubiš mamo, ampak zraven še najboljšo prijateljico. Naša poroko ne bi bila enaka, če nje ne bi bilo tukaj."

Otis Swales, ki je pospremil vse tri hčere do oltarja, je dejal: "Moja žena je ljubezen mojega življenja. Zelo sem ponosen na svoje hčere in prosim boga, da mi da moči, da preživim te dni, ki so pred mano." Otis in Becky sta bila srečno poročena 25 let.

Le 12 ur po tem, ko so Jodie, Sarah in Kaylee dahnile da, je njihova mama preminila.

Pred smrtjo je Becky napisala na svoj facebook profil: "Hvaležna sem bogu, da se vsako jutro zbudim. Imam odlično podporo. Moj mož, moje hčere in moja mama so mi stali ob strani in me spodbujali v vsakem trenutku. Ne morem povedati koliko mi to pomeni."

Sprejem se je odvil nekaj dni po Beckyini smrti.