Svet

V bombnih napadih v Iraku več mrtvih

STA/N.J.
12. 1. 2014, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V bombnih napadih v iraški prestolnici Bagdad je danes umrlo najmanj 14 ljudi. V eksplozijah avtomobila bombe v predelu Alavi je umrlo osem ljudi, na trgu v predelu Kadimijah pa pet. Še eno smrtno žrtev je zahtevala obcestna bomba v predelu Mansur. Več ljudi je bilo ranjenih..

Reuters

Do prvega napada je prišlo na na avtobusni postaji, kjer je skupina nabornikov, ki so oddali prijavo za vojsko, čakala, da se vrne domov. Ranjenih je bilo 12 ljudi, so sporočili varnostni in zdravniški viri.

Do podobnega napada je prišlo že v četrtek, ko je samomorilski napadalec v vojaškem naborniškem centru v Bagdadu detoniral pas z eksplozivom in ubil 23 ljudi.

V preostalih dveh današnjih napadih je bilo ranjenih najmanj 16 ljudi.

V nasilju v Iraku, ki je doseglo najvišjo stopnjo po letu 2008, ko je državo pretresalo medversko nasilje med suniti in šiiti, je po podatkih AFP samo v tem mescu življenje izgubilo več ko 400 ljudi.

Do napada je danes prišlo tudi na severu Iraka, kjer so napadalci na avtomobil generala Baktijara Fajika pritrdili bombo. Eksplozija je poškodovala vozilo, general pa ni bil ranjen.

Fajik, ki je član notranjih varnostnih sil avtonomne iraške pokrajine Kurdistan, je novinarjem po napadu dejal, da je šlo za "teroristično operacijo".