Svet

Župan, da te kap!

STA/kš
1. 11. 2013, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Šef policije največjega kanadskega mesta Bill Blair je v četrtek sporočil, da so med preiskavo županovega prijatelja odkrili video posnetek, v katerem župan Toronta Rob Ford kadi pipo z mamilom crack. Blair je dejal, da posnetek sam po sebi ni dovolj za pregon. Ford pa je dejal, da ne vidi razloga za odstop.

Populista Forda, ki je župan tri leta, sicer ne krasi najbolj primerno obnašanje, a kljub temu napoveduje, da bo prihodnje leto znova kandidiral. Med drugim je moral priznati, da so ga leta 1999 aretirali na Floridi zaradi posedovanja marihuane, na javne prireditve prihaja pijan, meščanom redno kaže sredinec skozi okno svoje limuzine, maja letos pa je zanikal, da bi obstajal video posnetek, v katerem kadi crack.

Pijan, drogiran ... a še zmeraj župan!

Blair je dejal, da so posnetek uspeli obnoviti na izbrisanem računalniškem disku, ni pa povedal, čigav je bil računalnik. Našli naj bi ga v eni od mamilarskih hiš v Torontu, kamor je zahajal županov prijatelj in občasni šofer Alexander Lisi. Ta je pod preiskavo zaradi nasilništva in mamil, s katerimi naj bi zalagal tudi župana, ki mu je doslej stal ob strani.

Posnetek bo javno objavljen med sodnim procesom proti Lisiju, dotlej pa lahko Blair le zmiguje z glavo in govori, da je zelo razočaran nad dogajanjem v zvezi z županom, ki škoduje ugledu celotnega mesta. Mestni svet je župana sicer enkrat že poskušal odstaviti, vendar brez uspeha.

Nad županom je zelo razočaran tudi mestni svetnik slovenskega rodu Joe Mihevc, sicer doktor teologije in etike. Ob najnovejšem razkritju je poudaril, da je skrajni čas, da župan pošteno pove, kaj je res in kaj ni glede uživanja mamil.