Svet

Telefon mu je rešil življenje

S.R.
30. 10. 2013, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je res, da smo vse preveč navezani na svoje pametne mobilnike in jih včasih uporabljamo tako pogosto, da je že kar moteče, pa so včasih lahko prav neprecenljivi in nam lahko celo rešijo življenje.

To je na lastni koži izkusil tudi delavec bencinske črpalke v mestu Winter Garden na Floridi. Prav mobilni telefon je namreč ustavil roparjevo kroglo in mu bržkone rešil življenje. Poskus ropa se je pripetil v ponedeljek, 28.10. Ropar je vstopil v trgovino na črpalki in prodajalca prosil za pomoč. Na plan je hitro pomolil revolver in od prodajalca zahteval, naj odpre sef. A ko prodajalcu tega ni uspelo, je s pištolo zagrozil drugemu prodajalcu, ki pa mu sefa prav tako ni uspelo odpreti.

Ropar je nato ustrelil in zadel enega izmed prodajalcev v trebuh. A na srečo je krogla zadela telefon, ki ga je imel ustreljeni prodajalec v žepu. Pravzaprav moški sploh ni vedel, da ga je zadela krogla, dokler ni vzel telefona iz žepa srajce. Tokrat mu je pametni telefon (mimogrede, šlo je za telefon tajvanskega podjetja HTC) dobesedno rešil življenje, saj je bil dovolj trden, da ga krogla ni prebila.