Svet

Učiteljica učenca napeljala na spolnost

Simon Rosc
25. 10. 2013, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pomočnica učiteljice, 57-letna babica, je spolno zlorabila 15-letnega učenca. Ta odnosu ni nasprotoval, sprevrženi učiteljici pa grozi zapor.

Poročena 57-letna babica Elaine McKay, sicer pomočnica učiteljice, je zapeljala 40 let mlajšega učenca. Sodišče jo je obtožilo napeljevanja na spolnost in spolnega napada na 15-letnega učenca, ki mu je pomagala pri učenju. McKayeva se pred lokalnim sodiščem ni želela zagovarjati, vse, kar je potrdila, sta bila njeno ime in naslov, na katerem živi, o vsem ostalem pa je molčala. Obravnava se zdaj seli na višje sodišče.

Pomočnica učiteljice je bila medtem sicer že suspendirana z delovnega mesta. Zgodba se je zgodila v majhni vasici, kjer tamkajšnji prebivalci o sprevrženosti pomočnice niso sumili popolnoma nič. Ena od vaščank je dejala: »Elaine je ljubeča gospa in zame je to pravi šok. O svojem dejanju ni nikomur ničesar povedala.« Dejanje pa ni sramotno samo za pomočnico učiteljice, temveč tudi za njeno družino. McKayeva je namreč mati dveh hčera, starih 26 in 29 let, pa tudi babica dveh vnukov. Živi v 180 tisoč evrov vredni hiši, s svojim tretjim možem. Sedeminpetdesetletnica je obtožena, da je 15-letnika napeljevala k spolnosti in povzročila, da je videl gole fotografije, vse z namenom, da bi lahko spolno občevala z mladoletnikom.

Učiteljici je bilo dodeljeno plačilo varščine, sicer bi morala v priporu ostati do sojenja 13. januarja, prepovedano pa ji je tudi vsako približevanje žrtvi. Pred incidentom je McKayeva na šoli delala že pet let. Predstavnik šole je dejal: »Za javnost lahko potrdimo, da je bila 57-letna gospa suspendirana s svojega delovnega mesta maja 2013, takoj ko so bile proti njej vložene kazenske ovadbe za spolno nadlegovanje.« Šola je tudi tesno sodelovala s tamkajšnjo policijo in socialno službo, da je lahko preiskava potekala kar se da gladko.

Družina McKayeve molči in se noče izpostavljati, prav tako se je v molk zavila babica, ki ji najverjetneje grozi tudi ločitev od tretjega moža. Kako bo ravnalo sodišče, pa se bo pokazalo po pričanju mladoletnika, ki naj ne bi nasprotoval spolnemu odnosu z učiteljico.