Svet

Pred cerkvijo trčil v ženice

P.R.
25. 10. 2013, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V vasi nedaleč od Slatine na Hrvaškem se je v sredo zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri so se poškodovale štiri osebe. Najhuje jo je skupil 18-letni voznik motorja, ki je trčil v ženske, ki so se vračale iz cerkve.

Voznik motorja, 18-letni L. G., ki je na motorju prevažal svoje dekle, prav tako 18-letno A. S., je vozil iz smeri Slatine. Na prehodu za pešce v središču vasi in le nekaj metrov stran od vaške cerkve je trčil v ženski, ki sta se vračali z večerne molitve iz omenjene cerkve svetega Bartola. Motorist je svoje dekle peljal domov, v bližnjo vas. Ko je trčil v ženski, sta zleteli pod avtomobil, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Kot so povedali očividci, je voznik motorja po trku padel na cesto in si poškodoval stranski del telesa, njegova sovoznica pa je poletela prek avtomobila znamke Škoda in padla v bližnji jarek. Očividci so še povedali, da je bil udarec, ki se je zaslišal ob trku, zelo glasen in zastrašujoč.

Ženska, ki je ponesrečenim prva priskočila na pomoč, je povedala: »Takoj sem pomislila na to, da je nekdo trčil v neko babico, ki se vrača z molitve. Pograbile sem brisače, da bi ponesrečenim zaustavila krvavitve. Fant, voznik motorja, je tožil o hudih bolečinah, dekle pa je bilo okrvavljeno.« O hudih bolečinah so tarnale tudi ženske, ki so bile sicer pri zavesti. Kot so še povedali očividci, so reševalci prišli hitro, prav tako policisti. Reševalci iz Slatine so vse ponesrečene odpeljali v bližnjo bolnišnico, potrdili so tudi, da je bil najhuje poškodovan voznik motorja, ki je utrpel poškodbe prsnega koša, desnega kolka, hudo rano ima tudi na tisti strani telesa, na katero je padel. Sovoznica si je poškodovala podlahtnico, starejše ženske pa desno stran telesa in golenice.