Svet

Ugrabljal in zlorabljal mlada dekleta

Črt Kaker
25. 10. 2013, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Diktator je Libiji s trdo roko vladal skoraj štiri desetletja. Slovel je po svoji ekscentričnosti, spal je v beduinskem šotoru, ki ga je uporabljal tudi med obiski v tujini, kjer ni bila redkost, da je s sabo pripeljal tudi kamele, ker je, kot je pojasnjeval, vajen pitja kameljega mleka.

A prišla je arabska pomlad, začele so se množične demonstracije, državljanska vojna in s tem njegov konec. Pred dvema letoma so ga uporniki zajeli in hladnokrvno ubili. Zdaj prihajajo na dan nove in nove zgodbe o Gadafijevem terorju. Diktator naj bi ves čas ugrabljal in zlorabljal mlada dekleta, da bi uresničil svoje spolne fantazije. Po pričevanju ene od zlorabljenih deklet, Soraye (takrat je bila stara 15 let), se je vse začelo z nežnim dotikom.

»Prišel je na obisk naše šole. Bila sem izbrana, da ga sprejmem in mu poklonim šopek rož. Vsi so mi zavidali,« je svoje pripovedovanje začelo dekle. Naslednji dan so v frizerski salon, kjer je pomagala svoji mami, prišle tri ženske, ki so dejale, da mora z njimi do Gadafija, saj ga je prejšnji dan navdušila s svojo gracioznostjo. Mati je temu ostro nasprotovala, a brez uspeha. Hči so odpeljali v puščavo nedaleč stran od mesta, kjer je imel Gadafi svoje šotorišče. »Pripravite jo,« je dejal Gadafi takoj, ko jo je zagledal. Povsem prestrašeno dekle so odpeljali v sosednji šotor, kjer so ji vzeli vzorec krvi, jo pobrili in oblekli v oprijeto obleko, da so se nazorno videle vse njene obline. Ko so jo odpeljali nazaj v Gadafijev šotor je bila šokirana. »Gol je ležal na postelji. Poskusila sem zbežati, a sta me ustavili njegovi varnostnici in mi dejali, da moram narediti vse, kar si Gadafi želi. Bila sem tam, okamnela, on me je poljubljal, jaz pa nisem vedela, kaj naj naredim,« je dodalo nesrečno dekle.

Naslednji dan, jo je pretepel in tako dobil, kar je želel. Zato niti ni čudno, da so bile njegove osebne stražarke vedno ženske.