Svet

''Potrebuje le konkretno posilstvo''

S.R.
24. 10. 2013, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Težko razumljiva, a vse bolj pogosta. 35-letne pisateljice Julie Sondra Decker iz Tampe na Floridi nikoli niso privlačili ne moški ne ženske. Samo sebe že od 15. leta naprej opisuje kot ''neseksusalno''.

Facebook
#5-letne Julie seks ni nikoli zanimal. Na žalost pa aseksualnost mnogi moški jemljejo kot izziv.

V najstniških letih se je namreč spoznala z izrazom 'aseksualnost', a ga je raje spremenila v 'neseksualnost'. Sicer zelo družabna blondinka pravi, da je ponudb za seks dobila več, kot jih lahko prešteje, a je seks brez čustev po njenem mnenju ''ogaben''.

»Menijo, da nismo povsem človeški, ker je spolna privlačnost in spolni odnosi pač nekaj, kar zdravi ljudje počno« - Julie Decker

Julie zveze preprosto ne zanimajo. Ima več zelo dobrih prijateljev, a partnerja si ne želi. Še več, ne želi si niti sostanovalca. Julie je srečno samska že celo življenje. 35-letnica sicer priznava, da se je kot najstnica poljubljala tako z moškimi kot z ženskami, a nikoli ni našla tistega, kar bi jo ''res vznemirjalo''.

Družina in prijatelji so bili sprva prepričani, da je lezbijka, mama pa jo je pred odhodom na fakulteto celo poslala k zdravniku, ker ''ni kazala normalnega zanimanja za nasprotni spol''.
Čeprav se o aseksualnost vse več govori, pa Julie pravi, da jo ljudje še vedno napačno razumejo. Tako jo je skozi leta kar nekaj moških prijateljev poskušalo na silo poljubiti, ker so mislili, da se bo 'zbudila'.

Po tem, ko se je Julie na YouTubu in svojem blogu odkrito razgovorila o svoji aseksualnosti je prejela kar nekaj groženj s smrtjo, kar nekaj komentatorjev pa ji je odgovorilo, da ''potrebuje le konkretno posilstvo''. Na žalost aseksualnost mnogi jemljejo kot izziv. Menijo, da tovrstni ljudje potrebujejo seks, le da tega še ne vedo. 

Facebook
Pisateljica Julie uživa samsko življenje.