Slovenija

Postojnčanom zasegli okoli 15 kilogramov posušenih vršičkov konoplje

STA / S.R.
24. 10. 2013, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so v sredo med hišno preiskavo pri trojici Postojnčanov ugotovili, da na vikendu pri Postojni, ki je last enega od njih, hranijo in za nadaljnjo preprodajo pakirajo konopljo. Policija je skupno zasegla več vrečk, v katerih je bilo približno 15 kilogramov posušenih vršičkov konoplje. Zoper vse tri bodo podali kazensko ovadbo.

PU Koper
Proti Postonjčanom bodo podali kazensko ovadbo.

Na podlagi ovadbe in zbranih obvestil je policija razpolagala z utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Postojnski policisti so nato v sredo na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri treh domačinih, starih 49, 32 in 30 let, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Tako dosedanje ukrepe policije kot predkazenski postopek je ves čas usmerjala državna tožilka okrožnega državnega tožilstva iz Kopra, Policijska postaja Postojna pa bo zoper osumljence podala kazensko ovadbo, so še navedli na policiji.

PU Koper
Trojici so zasegli okoli 15 kilogramov posušenih vrtičkov.
PU Koper