Svet

Na Madagaskarju množica ubila Evropejca

STA/M.J.
3. 10. 2013, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Množica je danes na Madagaskarju ubila in zažgala dva Evropejca, domnevno Francoza in Italijana, ki sta med mučenjem priznala, da sta trgovala z organi. Incident se je zgodil na turističnem otoku Nosy Be, kjer so v sredo, potem ko so našli truplo osemletnega dečka, ki je bil pogrešan od petka, izbruhnili nemiri.

Reuters

Dečkovo truplo je bilo brez genitalij in jezika. Lokalno prebivalstvo, ki je najprej napadlo policijsko postajo, saj so domnevali, da tam skrivajo napadalca, je nato za napad osumilo dva tujca ter ju okrivilo, da se ukvarjata s trgovino z organi.

Zaradi incidenta je francosko zunanje ministrstvo vsem Francozom, ki so na otoku Nosy Be, svetovalo, naj se ne gibljejo na prostem, zaprli so tudi tamkajšnjo francosko šolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Javno linčanje na Madagaskarju ni redek pojav. Množica včasih linča tatove ali voznike, ki so bili vpleteni v nesrečo s smrtnim izidom.

Kot še poroča AFP, so bili v zadnjih dveh letih na Madagaskarju ubiti trije Francozi. Marca letos so zadavili 82-letno nuno, aprila lani pa so na osamljeni plaži ubili francoski par.