Vreme

Hladno bo, ponekod tudi prva slana in zmrzal!

M.J.
3. 10. 2013, 13.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Marsikoga so že danes presenetile jutranje temeprature, saj je marsikje po državi živosrebrni stoplec pokazal temperaturo le okrog ledišča. Še hladneje bo jutri zjutraj!

Ciklon.si

Danes so marsikoga presenetile nizke jutranje temperature. Mrzlo jutro je bilo zlasti na vzhodu. V Radencih so izmerili 1 °C, v Murski Soboti 1,5 °C, v Lendavi 1,8 °C, v Slovenj Gradcu 1,9 °C, v Celju pa 2,2 °C. Na vzhodu države se je ničta izoterma spustila na okoli 1000 metrov nadmorske višine, v Ljubljanski kotlini je na približno 1200 metrih, že danes čez dan pa se bo dvignila na okoli 3000 metrov nadmorske višine (ob pomiku hladnega grebena proti vzhodu). 

Napoved

Danes čez dan bo precej jasno, le ponekod na severu in v osrednji Sloveniji se bo zadrževala nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 13, na Primorskem do okrog 17°C. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Jutri bo pretežno jasno in hladno. Predvsem dopoldan se bo ponekod zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldan bo ponekod nekaj več visoke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem okrog 5, najvišje dnevne pa od 9 do 13, na Primorskem okrog 17°C.

Vikend bo za nekaj stopinj toplejši. Hladno bo le še v soboto zjutraj, ko bodo najnižje jutranje temperature od -1 do 5, na Primorskem okrog 7°C. V soboto popoldan bo od jugozahoda prehodno pričelo rahlo deževati, v nedeljo pa bo občasno rahlo deževalo predvsem na zahodu države.

V nadaljevanju meseca kaže, da bodo temeprature gibale okrog povprečnih vrednosti, občasno pa bodo temeprature padle pod povprečje.