Svet

Obama: ''Soočamo se s še enim množičnim streljanjem.''

U.K.
16. 9. 2013, 18.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V streljanju v bazi ameriške mornarice v Washingtonu več ranjenih in mrtvih. Napadalci naj bi brez opozorila napadli osebje. Brutalen napad je trajal več kot tri ure pri tem pa je žal umrlo več ljudi. Napadalci so bili v vojaških uniformah.

V prostorih poveljstva v bazi ameriške mornarice v Washingtonu je prišlo do strelskega napada, v katerem je bilo ranjenih več ljudi, poročajo pa tudi o smrtnih žrtvah. Na prizorišče napada so sedem minut po prejetju klica prispele posebne enote.

Več mrtvih in ranjenih.

Že takoj po prihodu je bil ustreljen eden od policistov, ki so ga takoj prepeljali v bolnišnico. Ustreljen je bil tudi eden od napadalcev. Priče iz baze so poročale, da so slišali požarni alarm, nato pa zagledali moškega s puško. Ko jih je zagledal je začel streljati proti njim.

Domnevno še dva strelca, ki ostajata na prostosti.

Očividec Paul Williams (29), je dejal, da je odšel proti službi, ko je zaslišal štiri glasne strele. Sprva je mislil, da so zvoke povzročili kakšni delavci, nato pa je opazil množico več sto ljudi, kako teče proti njemu. »Nisem vedel kaj se dogaja, samo stekel sem z njimi,« je dejal Paul. »Bili so prestrašeni, nekateri so jokali in klicali svoje bližnje.«

Policija je medijem sporočila, da so do 11:30 po lokalnem času ubili enega strelca, dva pa sta bila takrat še na prostosti in njuna lokacija še ni bila znana. Sporočili so, da gre za temnopoltega moškega, oblečenega v vojaško uniformo in za belca, prav tako oblečenega v vojaško uniformo. Zraven so poudarili, da ne morejo potrditi, da gre za pripadnika katere od vojaških enot. Potrdili so tudi, da je v notranjosti kompleksa še več poškodovanih, najverjetneje mrtvih, a niso hoteli razkriti natančnih podatkov.

Ekipa, ki je strelca onesposobila je bila ista, ki je ujela tudi Dzokharja Tsarnaeva, zloglasnega bostonskega bombaša.