Svet

Mrtvega sina ima doma že skoraj dve desetletji

S.R.
10. 9. 2013, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nekaterih kulturah morda ni čudno, če mati skrbi za sina kakšnih 40 let. Problem pa nastane, če je omenjeni sin mrtev že skoraj dve desetletji. Joni Bakaradze iz Gruzije je umrl v starosti 22 let.

Georgia News
Sinovo truplo ohranja že 18 let.

A njegova družina se s smrtjo ni mogla sprijazniti. Sinove smrti niso prijavili, niti niso trupla prepustili komunali. Namesto tega njegovo truplo ohranjajo kot mumijo. In to že dolgih 18 let.

Njegova mati Tsiuri Kvaratskhelia je za medije povedala, da so se tako določili zato, da bi otrok njenega sina lahko »videl, kakšnega očeta je imel«. Jonijevo truplo imajo doma v krsti z oknom. Sprva so uporabljali tradicionalne tehnike balzamiranja, nato pa so preklopili na bolj nenavadno tehniko. Tsiuri je namreč sanjala, da mora za ohranitev trupla uporabiti vodko, ozirma kakršenkoli alkohol. Truplo od takrat naprej dnevno prekriva z obkladki z alkoholom.

Tako truplo ohranja že 18 let, za rojstni dan pa ga tudi preobleče. Problem je nastal šele v zadnjem času, ko je bila Tsiuri bolna, zato ni mogla več tako skrbno ohranjati trupla. A ljubeča mater pravi, da bo s pomočjo rjuh in alkohola njegova koža kmalu spet bela in »vse bo zopet normalno«.