Vreme

Spremenljivo do pretežno oblačno bo

STA/M.J.
10. 9. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo ob morju. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno manjše krajevne padavine. Ob morju bo pihal šibak do zmeren jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Zvečer bo na zahodu začelo pogosteje deževati, ponoči pa postopno tudi drugod po državi. Tudi nevihte bodo in lokalno močnejši nalivi. Na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja. Jutri bo deževalo, nevihte bodo večinoma le še na Primorskem in predvsem v zahodni Sloveniji bodo možni močnejši nalivi. Na severovzhodu bodo vmes daljša suha obdobja. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine med 1600 in 2000 metri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Goriškem in ob morju do 17, najvišje dnevne od 10 do 16, na Primorskem do okoli 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih severne Italije ter na zahodu avstrijske Koroške bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne počasi krepile in se zvečer in ponoči razširile nad vse sosednje pokrajine. Jutri bo deževalo, ob morju bodo tudi nevihte. V krajih vzhodno od nas bo dež zjutraj večinoma ponehal.

Vremenska slika: Nad Severnim morjem in južno Skandinavijo je ciklon z novo vremensko fronto, ki se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. Tudi nad severnim Sredozemljem je plitev ciklon, vremenska fronta pa se zadržuje nad Sredozemljem in Balkanom. Nad naše kraje doteka od jugozahoda vlažen in še razmeroma topel zrak.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. V petek bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bo vremenska obremenitev sprva oslabela, a se bo že v drugi polovici dneva ponovno krepila in pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale značilne vremensko pogojene težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Moteno bo spanje v noči na sredo. Priporočajo večjo previdnost.