Svet

Množično poginjanje - panika v Moskvi

T.P.
6. 9. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pravi preplah so v Rusiji povzročili tako imenovani zombi golobi, ki se čudno obnašajo in množično poginjajo tako, da spuščajo peno iz kljuna.

Panika v Moskvi

Znanilci apokalipse?

V času, ko se drugje pripravljamo na delovno jesen, Rusi razmišljajo predvsem o tem, koliko jeseni si sploh še lahko obetajo. Proti koncu avgusta so se namreč v njihovem glavnem mestu, Moskvi, pojavili tako imenovani zombi golobi, ki so z nenavadnim obnašanjem in posledično smrtjo najprej spravili v paniko Moskovčane, nato pa po zaslugi medijev še preostale Ruse.

Enega od posnetkov zombi golobov so s portala You Tube že umaknili. Le zakaj? Da se panika ne bi širila naprej?

Prizori golobov, ki so povsem izgubili orientacijo, saj se jim vrat obrača kot vrtiljak in stojijo na mestu kot kipi, so Moskovčane dodobra osupnili, še huje pa je bilo, ko so videli, kako ti golobi končajo. Vsak golob se namreč na koncu zgrudi s peno, ki mu v ogromnih količinah gomazi iz kljuna. Čudno obnašanje golobov je Rusom nagnalo strah v kosti, saj številni dogajanje povezujejo s prerokbami o prihajajoči apokalipsi. Znanstveniki sicer poskušajo pomiriti javnost s svojimi pojasnili, a jim ljudje preprosto ne verjamejo in se že panično pripravljajo na sodni dan oziroma konec sveta.