Slovenija

Protest v prestolnici je minil mirno

STA/S.A.
5. 9. 2013, 19.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Današnji protest proti vladi in koruptivnemu kadrovanju v državnih in občinskih podjetjih, kakor so ga poimenovali v gibanju Vseslovenska ljudska vstaja, je minil mirno in brez izgredov, je sporočila tudi policija. Več sto protestnikov se je najprej zbralo na Trgu republike, nato pa odšlo pred vladno palačo, kjer so izrazili svoje zahteve.

S.A.
Zbira se vse več ljudi

Prepričani so, da vlada Alenke Bratušek nima moči, da bi te zahteve uresničila, zato so zahtevali njen odstop in oblikovanje prehodne vlade, ki bo sposobna temeljito obračunati s korupcijo, klientelizmom in političnim kupčkanjem ter gospodarsko stabilizirati državo. Pripeljala naj bi jo tudi do predčasnih državnozborskih volitev.

Zahteve protestnikov so bile tokrat transparentno, nekoruptivno, neklientelistično in od ozkih političnih interesov neodvisno kadrovanje in upravljanje z državnim premoženjem.

S.A.

Slišalo se je tudi ostale kritike zahodnih imperialistov, ki razmišljajo o napadu na Sirijo.

S.A.


Svoje nasprotovanje s kadrovsko politiko države so sporočali mirno, brez izgredov, le z vzkliki in transparenti. Slišati je bilo že znana gesla "Ne bomo plačali vaše krize", "Denar ljudem, ne pa bankam" in "Oblast ljudem, ne pa strankam". Tokrat so bile na transparentih tudi slike premierke in novega predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča. Slednjemu so sporočili: "Gotof gotof si".

S.A.


Med protestniki so bili predstavniki različnih gibanj in organizacij.