Svet

Na Papui Novi Gvineji ubili "črnega Jezusa"

STA / J.P.
30. 8. 2013, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Papui Novi Gvineji so vaščani ubili zloglasnega voditelja kulta, znanega kot Črni Jezus. Steven Tari je bil na begu, odkar je letos pobegnil iz zapora v mestu Madang na severu države. Ubili so ga v četrtek v neki odročni vasi, je sporočila policija Papue Nove Gvineje.

Facebook

Tari je pred begom iz zapora prestajal kazen, na katero je bil obsojen leta 2010 zaradi posilstev vrste deklet in mladih žensk, ki so pripadale njegovi sekti. Očitali so mu tudi kanibalizem, a so mu sodili le zaradi posilstev, poroča britanski BBC.

Po navedbah lokalnega policijskega načelnika sta Tari in eden njegovih privržencev tokrat napadla neko žensko, ki sta jo pred tem prepričala, da se vključi v kult. To so videli vaščani Gala in ju v jezi ubili. Po poročanju lokalnih medijev so ga "razkosali".

Očitali so mu tudi kanibalizem, a mu sodili le zaradi posilstev.

Vodja kulta je poleg tega osumljen umora šolarke, ki se je zgodil v tem mesecu. Tari je bil eden od 48 zapornikov, ki jim je marca uspelo pobegniti iz zapora v Madangu.

Tari se je sicer izobraževal za luteranskega duhovnika, a je na neki točki zapustil teološko fakulteto, potem ko je začel oporekati biblijskim naukom.

V času, ko je vodil svoj na krščanstvu utemeljeni kult, je trdil, da je "resnični Kristus", in je svojim privržencem obljubljal bogastvo in odrešitev. Med njegovimi učenci naj bi bile tudi spolne sužnje, ki jih je Tari imenoval "dekleta cvetja".

Trdil, da je "resnični Kristus"

Pred njegovo aretacijo je imela sekta več tisoč pripadnikov. Leta 2007 so ga ujeli lokalni prebivalci in ga predali policiji.