Svet

Porušili napačno stavbo – in to dvakrat

S.R.
26. 8. 2013, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vsi delamo napake na delovnem mestu, le da so v nekaterih službah te lahko precej hude in nepopravljive. Neko gradbeno podjetje je tako že dvakrat uničilo napačno hišo.

Thinkstock

V mestu Fort Worth v Teksasu je tako ekipa, ki so jo najeli za rušenje porušila napačno hišo. Da je vse skupaj še slabše, so napako kmalu ponovili. Krivec za dve zaporedni napaki? Človeški faktor. Prva napaka se je zgodila julija. Ekipa naj bi porušila stanovanjsko stavbo, ki je stala za drugo stavbo, ki jo je poškodoval ogenj. Ko so porušili stanovanjsko stavbo, so zraven porušili še pogorelo stavbo. Slednja je bila prazna, so pa lastniki v njej še imeli nekaj lastnine. Šlo je za obleke, fotografije in podobno, torej niso izgubili nič katastrofalnega, a stvari s sentimentalno vrednostjo se pač ne da nadomestiti.

Druga stavba, ki so jo po nesreči porušili je bila prav tako zapuščena stavba, ki pa je bila v dobrem stanju. Nekemu okoliškemu prebivalcu se je zdelo čudno, da mesto ruši prazno a dobro zgradbo, medtem ko sosednjo stavbo, ki je v zelo slabem stanju pustijo pri miru. Seveda bi prav to slabšo stavbo morali porušiti. A tudi tu je imela ekipa srečo. V porušeni stavbi ni bilo žive duše, odklopljeni pa so bili tudi vsi priključki.

 

Obe rušitvi je naročil isti človek in izvedla ista ekipa. Mestni uradnik, ki je nekako uspel dvakrat napraviti dovolj napak, da so delavci porušili dve napačni stavbi je sedaj na plačanem dopustu, medtem ko mesto poskuša ugotoviti, kaj za vraga je šlo pravzaprav narobe.