Slovenija

Neznanec grozi, da bo razstrelil vsa sodišča

S.R.
26. 8. 2013, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski policisti so okoli pol enajste dopoldne prejeli obvestilo neznanega moškega, da bo ob 10.50 razstrelil vsa mariborska sodišča.

Mediaspeed

Policija je zato izpraznila stavbe, zdaj pa zagotavlja ukrepe za zagotovitev varnosti ljudi in premoženja na sodiščih in v njihovi okolici. Zaradi dogodka je bil izrek sodbe v zadevi Teš preložen na 12. uro.

 

V omenjeni zadevi bo danes sodba izrečena le dvema od obtoženih, saj se Hilda Tovšak, ki je sicer na prestajanju zaporne kazni, iz zdravstvenih razlogov petkovega predobravnavnega naroka ni udeležila. Z omenjenim procesom se je začela razpletati zgodba o domnevnem nedovoljenem dajanju in prejemanju daril pri posredovanju tujih delavcev za Teš 6.

Krivdo, da sta nedovoljeno prejela oziroma dajala darila pri gospodarskem poslovanju, sta v petek priznala zastopnik poljskega podjetja Remak Marek A. Konfisz in Aleš Pangerc z Raven na Koroškem, ki sta oba v priporu že od konca letošnjega februarja.

Za oba je vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan v primeru priznanja krivde predlagal po eno leto zaporne kazni, ki jo lahko izvršita v obliki dela v splošno korist. Za Konfisza je hkrati predlagal še plačilo denarne kazni v višini 17.000 evrov ter odvzem protipravno pridobljene koristi. Za Pangerca pa poleg zaporne še plačilo 12.000 evrov stranske kazni.