Svet

Šokantno, Oprah v Evropi kot zadnja smet?!

T.P.
11. 8. 2013, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ena najbolj bogatih žensk na svetu, slavna Oprah, je v Švici doživela hladen tuš. Prodajalka v trgovini je z njo ravnala kot z zadnjo smetjo ...

Profimedia
Oprah se je pogovarjala z Larryjem Kingom

Slavna ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey je v ameriških medijih izjavila, da je bila med nedavnim obiskom Švice žrtev rasizma. Ena najbogatejših žensk na svetu si je namreč v neki trgovini v Zuerichu želela ogledati torbico, ki je pritegnila njeno pozornost, a jo je prodajalka zavrnila, češ da je predraga zanjo. Predlagala ji je, naj si ogleda cenejše torbice.

Oprah je o svoji izkušnji spregovorila na ameriški televiziji, povedala je, da je mirno zapustila trgovino, saj ne želi incidenta, vendar pa je poudarila, da njen primer dokazuje, da rasizem še obstaja. Oprah je Švico obiskala, ker jo je pevka Tina Turner povabila na svojo poroko.

Bogata televizijska zvezda je o svoji izkušnji spregovorila ravno v času, ko se švicarski politiki prepirajo glede načrtov nekaterih krajev, ki nameravajo prosilcem za azil prepovedati dostop do javnih mest, kot so bazeni in knjižnice. Tamkajšnje skupine za človekove pravice o tej ideji govorijo kot o apartheidu. V Švici je trenutno okrog 48 tisoč prosilcev za azil, kar je dvakrat več, kot je povprečje v drugih evropskih državah.