Svet

Naslednica imperija? Stroga in ukazovalna Marina!

Petra Rupnik
9. 8. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obsodba Silvia Berlusconija (76) zaradi davčnih goljufij je že povzročila ugibanja o njegovem nasledniku na čelu poslovnega in političnega imperija. Slednjega naj bi prevzela njegova najstarejša hči Marina (47).

Reuters/youtube

Reuters/youtube
Bo objokanega Silvia nadomestila stroga hči?

Po nekaterih informacijah bi lahko postala vsaj navidezna vodja Berlusconijeve stranke, čeprav je sama že izrazila nasprotovanje morebitnemu vstopu v politiko. Če bi se to res zgodilo in bi Marina nasledila očeta, bi ta še naprej lahko vplival na stranko, Marina pa bi odigrala vlogo v 'predstavi za javnost'. Te špekulacije sicer izvirajo predvsem iz domnev, da Berlusconijeva stranka obstaja le zaradi Berlusconija samega in je popolnoma odvisna od njegovega vodstva in zdravja. Kdo je pravzaprav Marina Berlusconi? Štirikratni nekdanji premier Berlusconi jo je v svojo korporacijo vključil že v njenih dvajsetih letih.

Reuters/youtube
Giovanelli: »Silvio jo je vpregel v delo, ko je bila komaj kaj več kot otrok.«

»Silvio jo je vpregel v delo, ko je bila komaj kaj več kot otrok,« pravi Vittorio Giovanelli, nekdanji direktor Berlusconijeve televizijske mreže Retequattro. Vendar se ji je trdo delo očitno izplačalo, saj se je kot vodja družbe Fininvest, ki obvladuje medij Mediaset in med drugim tudi nogometni klub AC Milan, znašla na listi najvplivnejših žensk ameriške revije Forbes. Ljudje, ki delajo z njo, pravijo, da je stroga in ukazovalna šefica. Sicer pa je Marina mati dveh otrok in poročena z nekdanjim baletnikom milanske Scale.

V javnosti se ne želi izpostavljati, da nima nobenih želja po delovanju v politiki, pa je pojasnila v intervjuju pred dvema letoma, ki je bil sicer eden redkih, v katere je privolila. Ideji, da bi v stranki nasledila očeta, sicer nasprotujejo tudi nekateri najbolj vdani Berlusconijevi privrženci. Morda tudi zato, ker je Marina, zadržana, kot je, popolno nasprotje očeta, ki veliko stavi predvsem na svojo medijsko podobo in v nastopaštvu več kot očitno uživa.

Reuters/youtube
Marina s soprogom