Svet

Pogumna deklica se nikoli ne preda

U.K.
6. 8. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred enajstimi leti so zdravniki dejali staršem male Hermine Stefanović, da ima tedaj triletna deklica tumor in da ne bo živela več kot nekaj mesecev.

Facebook
Zdravniki so za Hermino dejali, da je pravi medicinski čudež.

Enajst let pozneje in po več kot trideset operacijah naj bi Hermina končno premagala to težko bolezen. Pri treh letih je imela deklica hude težave pri hoji in zdravniki so odkrili velikanski tumor v prsnem košu, ki je bil prevelik, da bi ga lahko odstranili. Pri petih letih pa so ji le uspeli odstraniti velik del tumorja, deklica pa se je morala boriti s posledicami bolezni. Do danes je imela več kot 30 operacij.

Njeno telo je bilo tako krhko, da so ji morali vstaviti posebne vsadke, ki so držali kosti skupaj, in zase pravi, da ima v sebi toliko železa, da se počuti, kot bi šla na servis avtomobila. Pred tremi leti so ji omrtvele noge in morala je v Ženevo na novo operacijo. »Ne želim razmišljati o lastnih omejitvah. V gimnaziji sem, v drugem letniku, in moja največja želja je, da bi nato odšla na medicinsko fakulteto.« Zdravniki so za Hermino dejali, da je pravi medicinski čudež, saj po neki medicinski logiki ne bi smela preživeti. A kot že rečeno, deklica se ne da in zaradi tega jo lahko samo občudujemo.