Svet

Zapeljal preko 12-metrske pečine – in odkorakal!

S.R.
30. 7. 2013, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pijanim ljudem se nikoli nič ne zgodi, pravi ljudski rek, in v tem primeru to povsem drži. Domnevno pijani voznik je v ponedeljek zjutraj v San Diegu z avtomobilom zapeljal v 12-metrski prepad – in odkorakal.

Newser
Voznik je zapeljal preko 12-metrske pečine.

Voznik je bil očitno tako lahko poškodovan, da je uspel odkorakati iz avtomobila. Precej slabše pa jo je odnesel njegov avtomobil, ki so ga morali odvleči z žerjavom. Nesreča naj bi se zgodila okoli 5.45 zjutraj po lokalnem času. Voznik je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z 12-metrske pečine in končal na plaži Sunset Cliff pod njo. Avtomobil je pristal na kolesih, voznik pa je izstopil in želel kar odkorakati s prizorišča nesreče.

Na odmaknjeno plažo sta hitro priplavala dva reševalca iz vode, ki sta videla nesrečo, po vrvi pa se je na plažo spustil tudi reševalec in gasilec Josh Miramontz, ki je medijem povedal, da se je voznik prepiral z reševalci. Voznik naj bi tako kričal in se z reševalci želel celo stepsti.  

Kako uro po nesreči so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da kljub temu, da je padel skoraj štiri nadstropja visoko njegove poškodbe niso resne.

Vzroka za nesrečo naj bi bila po prvih poročilih prevelika hitrost in morebitna alkoholiziranost. Voznik je vozil prehitro in prebil zaklenjena vrata ter zletel s pečine. Čeprav policisti sumijo, da je bil moški v času nesreče pod vplivom alkohola, proti vozniku še niso vložili obtožnice. Vsekakor pa je imel voznik veliko srečo v nesreči.

Newser
Avto je bil precej poškodovan, voznik pa je odkorakal.
Newser
Avtomobil so morali izvleči z žerjavom.