Svet

Ugrabitelj iz Clevelanda se je znova izrekel za nedolžnega

STA / A.M.
17. 7. 2013, 20.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ugrabitelj treh deklet Ariel Castro se je danes na sodišču v Clevelandu izrekel za nedolžnega za vseh 977 točk obtožnice, ki mu jih je naprtilo tožilstvo države Ohio. Tožilci so mu uvodoma naložili 329 točk, kasneje pa so seznam razširili. 53-letni Castro ostaja za zapahi, ker ne more plačati osem milijonov dolarjev varščine.

Reuters

Nova obtožnica poleg poplave točk glede ugrabitev in posilstev navaja še zločinske napade, ogrožanje otroka, posedovanje zločinskega orodja in spolnih zlorab. Že od prej je obtožen dveh točk umora v oteževalnih okoliščinah, ker je pri eni od ugrabljenih deklet s stradanjem in pretepanjem povzročil prekinitev nosečnosti.

Sodni proces naj bi se začel 5. avgusta, kar pa je po oceni poznavalcev zelo optimistično, saj Castrovi odvetniki do takrat ne bodo mogli prebrati vsega zajetnega svežnja obtožnice, kaj šele, da bi se pripravili na obrambo. Odvetniki so doslej že namignili, da bo Castro priznal krivdo, če tožilstvo ne bo zahtevalo smrtne kazni.

Amanda Berry, Gina DeJesus in Michelle Knight so prejšnji teden na spletni strani YouTube objavile videoposnetek, v katerem so se zahvalile javnosti za vso podporo in denar, ki so jim ga nakazali za pomoč pri okrevanju po dolgih letih trpljenja v Castrovi hiši.

Castro je najprej leta 2002 ugrabil takrat 20-letno Knightovo, naslednje leto je z ulice ugrabil takrat 16-letno Berryjevo in leta 2004 takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet. Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela v času po rešitvi plastično operacijo obraza.