Svet

Ujeli skrivnostno bitje?

S.R.
16. 6. 2013, 21.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

No, pa so našli še eno mitološke bitje, oziroma vsaj mislijo, da so ga. Moški s Floride naj bi namreč pred časom posnel izmuzljivo opico.

YouTube
To naj bi bila slavna opica.

A je najverjetneje tako izmuzljiva, da sploh ne obstaja. A video in fotografije relativno slabe kakovosti so nedavno sprožili vročo internetno debato. 45-letni Mike Falconer je marca letos na polju v državnem parku Myakka River v okrožju Sarasota opazil nekaj nenavadnega in ustavil vozilo. Skupaj s sinom (oba sta vidna na posnetku) sta izstopila in se pognala za bitjem, ki naj bi bilo t.i. dihurjeva opica ('skunk ape', tudi 'myakka ape' in 'myakka skunk ape' – po parku, kjer jo pogosto videvajo), ki so jo tako poimenovali zaradi neprijetnega vonja in izgleda. Floridska legenda celo pravi, da je ta opica sestrična 'Bigfoota'. No, Mike in njegov sin naj bi to opico ujela na kamero.

Falconer je v izjavi za medije povedal, da ni iskal opice, a da je med vožnjo videl neko veliko žival v grmovju. Resnici na srce se na videu in fotografijah vidi bore malo česarkoli, tako da nikakor ne gre za kakšne trdne dokaze. Mike priznava, da je vse skupaj res zelo slabe kakovosti (čeravno je uporabljal iPhone 4S), zato si namerava kupiti boljšo kamero, ki ga bo potem spremljala vsepovsod. Za vsak primer, če še kdaj opazi slavno opico.

Sicer pa so opažanja dihurske opice na Floridi precej pogosta, videvajo pa jo tudi v Severni Karolini. Leta 2000 naj bi jo ženska, prav tako v okrožju Sarasota celo fotografirala. Sprva je menila, da gre za pobeglega orangutana, a so bili mnogi mnenja, da je ujela slavno dihursko opico. Oglejte si video in fotografije in sami presodite, ali je v tem kaj resnice.

YouTube
Fotografija dihurjeve opice iz leta 2000.