Svet

Grozljivo - Trenutek pred smrtjo

K.Š.
2. 3. 2013, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na dan so prišle fotografije nasmejane druščine, ki je polna pričakovanja čakala na nepozaben trenutek. Sledila je grozljiva smrt.

Spomnimo, 26. februarja je balon med poletom v času sončnega vzhoda zajel ogenj, nato pa ga je razneslo. Nesrečo sta preživela pilot in britanski turist, in sicer s skokom iz košare balona, preden je ta trčil ob tla. V nesreči so umrli trije Britanci, francosko zunanje ministrstvo pa je potrdilo smrt dveh državljanov Francije. Med ostalimi žrtvami naj bi bilo še devet turistov iz Hongkonga, štirje z Japonske in eden z Madžarske. 

26.februarja v je v egiptovskem Luksorju razneslo balon na topel zrak. Umrlo je 19 ljudi.

Ogenj naj bi po prvih ugotovitvah na balonu izbruhnil, ko se je pretrgala cev, povezana s plinskimi jeklenkami. Po eksploziji jeklenk naj bi se balon najprej z veliko hitrostjo povzpel na višino 400 metrov, nakar je počil zgornji del balona. Košara s turisti je treščila ob tla sredi nasadov sladkornega trsa. 

Na dan pa so prišle fotografije posnete tik pred tragedijo. Na obrazih turistov, ki čakajo na vzlet, je zaznati mešane občutke. Nekateri so nasmejani in sproščeni, druge pa je vidno strah. Vsi pa si delijo isto usodo. Polet nad dolino kraljev se je spremenil v polet v smrt.