Slovenija

Sodnica Tovšakovi odredila 30-dnevni pripor

STA / A.M.
2. 3. 2013, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po dobrih petih urah zasliševanja na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je preiskovalna sodnica za Hildo Tovšak odredila 30-dnevni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti je že napovedal pritožbo. Zaslišanja ostalih treh osumljenih v zadevi, povezani s posredovanjem tujih delavcev, pa se v Slovenj Gradcu nadaljujejo.

Tovšakova je bila na zaslišanju od 9. ure dopoldne, sodišče pa je zapustila nekaj po 14. uri. Dva od štirih osumljenih, za katere je sodnica v petek zvečer odredila sodno pridržanje, sta na sodišče prispela okoli 10. ure in bosta zaslišana v popoldanskem času. Poljskega državljana pa bodo na zaslišanje na sodišče pripeljali okoli 18. ure, je novinarjem povedala njegova zagovornica Lea Ivančič.

Na sodišče je nekaj pred 9. uro dopoldne prišel tudi vodja specializiranega tožilstva Harij Furlan, ki je že v petek napovedal, da bo zahteval pripor zaradi suma ponovitve kaznivih dejanj za vse štiri.

Med osumljenimi so poleg Tovšakove še poslovodja poljskega podjetja Remak Marek Andrzej Konfisz, Aleš Pangerc iz podjetja Go Extra ter Ljubljančan Uroš Plankar iz ljubljanskega podjetja Terbo.

Kriminalisti so v četrtek na območju policijskih uprav Ljubljane, Celja in Novega mesta izvedli 34 hišnih preiskav, prostost pa je bila odvzeta 10 osebam. Preiskovalci so zaslišali vseh 10 pridržanih, nato pa so šest osumljencev izpustili.

Nacionalni preiskovalni urad je napovedal, da bo na podlagi preiskav ovadil 14 oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, od tega 13 za dajanje in za enega tujca za nezakonito prejemanje daril.