Svet

13-letni morilec ubijal kot za šalo

J.P.
3. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mladi morilec je priznal, da je bil vpleten v vsaj deset atentatov, sam pa je ubil tri ljudi za mamilarski kartel Los Zetas.

Trinajstletnik, Jorge Armando Moreno, je bil danes najden mrtev v Mehiki v bližini naselja Morelos, potem ko so ga policisti vrnili njegovi materi. Fanta so aretirali v februarju, a so ga zaradi njegove starosti morali izpustiti. Poleg so našli še trupla treh žensk in moškega, vsi pa naj bi bili mučeni. Za eno izmed žrtev sumijo, da gre za Morenovo mater.

Državni tožilec Arturo Nahle je Morena označil za zelo nevarnega, potem ko je bil 3. februarja aretiran. Obžaluje, da so ga morali izpustiti. V Zacatecasu je spodnja starostna meja, ko je posameznik odgovoren za svoja kriminalna dejanja, 14 let. Organizacije za zaščito otrok ocenjujejo, da karteli izkoriščajo do 20.000 mladoletnikov v razne namene.

Najbolj znani mehiški otroški atentator je Edgar Jimenez, znan tudi kot El Ponchis. Julija 2011 je bil obsojen na tri leta zapora zaradi umora, ugrabitve in posedovanja drog in orožja. Bil je vpleten v obglavljenje štirih ljudi, ki so bili nato obešeni z mostu. Priznal je, da je delal za kartel Južni Pacifik pod vplivom drog in groženj s smrtjo.