Svet

Koliko bi plačali za njeno nedolžnost?

S.R.
3. 1. 2013, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Braziliji se je očitno pojavila zanimiva nova tržna niša, saj se je v relativno kratkem času pojavila že druga mladenka, ki poskuša stroške pokriti s svojim cvetom nedolžnosti.

Konec oktobra 2012 je svojo nedolžnost za kar 600.000 evrov prodala 20-letna brazilska študentka Catarina Migliorini. Z denarjem si je, vsaj po lastnih besedah želela plačati študij, a glede na znesek ji bo zagotovo še kaj ostalo. Njena podjetna odločitev pa je očitno spodbudila tudi druga brazilska dekleta.

Tako se je na spletu konec novembra 2012 pojavil video, v katerem 18-letna Brazilka Rebecca Bernardo prav tako prodaja nedolžnost, a pri tokratni dražbi gre za povsem altruistične razloge. Rebecca bi namreč rada plačala stroške zdravljenja njene mame, ki jo je pred kratkim zadela kap.

Rebeca je priznala, da jo je navdihnila prav Catarina, ki je svojo nedolžnost za omenjeno vsoto na koncu prodala nekemu Japoncu. A v isti sapi dodaja, da se je za potezo odločila šele po tem, ko je izčrpala vse ostale možnosti za zaslužek. Z vsemi službami, ki jih je preizkusila namreč nikakor ni mogla pokriti stroškov zdravljenja. Napočil je čas, da ''stori, kar je treba''. Čeprav je video, v katerem Rebecca prodaja nedolžnost na spletne portalu YouTube objavljen že od 20. novembra, komaj 18-letna Brazilka ni dobila niti približno toliko pozornosti kot Catarina, pa tudi ponudbe so precej nižje. Najvišja naj bi se gibala okoli 35.000 ameriških dolarjev (dobrih 26.600 evrov).

Nekateri pa poleg tega tudi trdijo, da njeni motivi niso tako nedolžni, kot trdi sama. Lokalna TV postaja se je namreč ponudila, da plača stroške zdravljenja, če Rebecca prekine dražbo. A mladenka tega ni želela storiti in takoj dodala, da bi rada zbrala dovolj denarja, da bi se skupaj z materjo tudi preselili.

Prodajanje nedolžnosti je očitno dobra poslovna poteza. Catarina Migliorini je sicer še vedno nedolžna, saj avstralski režiser Justin Sisely o njeni dražbi in posledični izgubi nedolžnosti snema film, poleg tega pa je bil članek o njej objavljen tudi v brazilski verziji najbolj priljubljene revije za moške.

Morda pa tudi Rebecca vsaj potihem sanja o tovrstni slavi? No, njena mama se kljub temu, da želi pomagati prav njej z njeno odločitvijo o prodaji nedolžnosti ne strinja. Veliko raje bi imela, da bi si njena hčerka našla pravo delo, pa čeprav slabo plačano.