Srečanje posvojenčkov

Tako se bodo zahvalili vsem, ki so zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje

D.K.
24. 5. 2024, 14.29
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 14.31
Deli članek:

V Zavetišču za zapuščene živali Gmajnice v soboto, med 14. in 18. uro, pripravljajo srečanje vseh, ki so v zavetišču posvojili zapuščene kužke in muce.

FB Zavetišče Gmajnice
Srečanje posvojenčkov Zavetišča Gmajnice

Namen srečanja je druženje in izmenjava izkušenj posvojiteljev o življenju po posvojitvi. V Zavetišču se želijo s tem zahvaliti vsem, ki so zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje.

Kaj vse se bo dogajalo?

Inštruktorji iz Kinološkega društva Ljubljana bodo predstavljali različne discipline.

Agility: Pripravite se na dogodivščino! Izkušeni inštruktorji vas bodo popeljali skozi osnove agilitya, nato pa se boste lahko s svojim posvojenčkom skozi ovire podali tudi sami.

Reševanje: Ali si želite odkriti, ali je vaš štirinožni prijatelj rojen reševalec? Stopite v svet reševanja, kjer vam bo strokovnjak razkril skrivnosti usposabljanja in odgovoril na vsa vaša vprašanja. In ne pozabite - vaš posvojenček lahko že danes postane junak!

Obramba: Spoznali boste lahko tudi osnove obrambe skozi zabavno šolanje. Inštruktor KD Ljubljana bo vašega posvojenčka popeljal skozi igro, ki temelji na zaupanju in sodelovanju.

Seznanili se boste lahko tudi z Emmett tehniko. To je manualna tehnika, ki zmanjšuje oziroma odpravlja bolečino in nelagodje v telesu, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja. Če ima vaš posvojenček težave, pri katerih bi lahko pomagala Emmett tehnika, se boste lahko na srečanju pogovorili s terapevtko, ki vam bo z veseljem svetovala in pomagala. Več informacij je na njihovi spletni strani. 

Zabavali se boste lahko v Photoboothu z Royal Caninom – posvojenčki se bodo lahko skupaj z skrbniki slikali in takoj dobili fotografijo, ki jo bodo seveda obdržali za spomin na srečanje posvojenčkov.

V Zavetišču se je v vsem tem času nabralo kar nekaj stvari, ki jih v tolikšnih količinah ne potrebujejo (na primer pasje oblekce, posodice …), zato bodo organizirali Bolšjak, kjer jih boste dobili v zameno za prostovoljni prispevek.

Opel bo predstavljal pravilen način prevoza živali. Spoznali boste, kako zagotoviti udobno in varno potovanje za vaše kosmatince, ne glede na to, ali gre za kratke vožnje ali daljše poti.

In še priporočilo za posvojitelje muc

Da ne bi povzročili prevelikega stresa in nepotrebnih nevšečnosti, v Zavetišču svetujejo, da muc ne pripeljite s seboj, ampak na srečanje pridete sami. Veseli pa bodo, če boste s seboj prinesli natisnjeno fotografijo vašega posvojenega mačka.