Obilne padavine

Video in foto: Na Koroškem in Štajerskem udarili hudourniki in meteorne vode, Huda luknja znova prevozna

S.R.
22. 5. 2024, 16.33
Posodobljeno: 23. 5. 2024, 10.33
Deli članek:

V sredo so se nadaljevale nestabilne vremenske razmere, ki so lokalno povzročale številne težave.

Mestna občina Velenje
Cesto med Velenjem in Slovenj Gradcem je pri tako imenovani Hudi luknji zaprl plaz.

Agencija RS za okolje (Arso) je napovedala, da bodo v nekaterih delih Slovenije današnje popoldne zaznamovale krajevne plohe in nevihte. Najbolj pestro je bilo v delih Koroške in Štajerske. O poplavljanju hudournikov, ki se iztekajo v Dravinjo, denimo znova poročajo iz Slovenskih Konjic, kjer so imeli težave že včeraj. Ljubiteljski vremenarji na portalu Neurje.si so zapisali, da so današnje nevihte precej stacionarne narave. »Po včerajšnjih obilnih padavinah smo tudi danes ponekod doživeli 'potop',« so navedli, pri čemer so izpostavili cesto med Slovenskimi Konjicami in Zrečami, kjer so hitro narasli hudourniki. Meteorne vode po poročanju Uprave za zaščito in reševanje poplavljajo tudi na območju Miklavža na Dravskem polju.

Iz Slovenj Gradca po poročanju portala Koroška čveka prihajajo poročila o toči, silovit naliv pa so dočakali tudi na Prevaljah in Ravnah na Koroškem, kjer so imeli težave z odtekanjem meteornih vod številni odtoki. Na Ravnah na Koroškem je meteorna voda poplavila cesto v Dobji vasi in na Brdinjah. S težavami so se srečali tudi v Mežici, kjer je zalilo več kleti in poplavilo najmanj en objekt. Posredujejo mežiški gasilci.

Zaradi plazu je pri Paki pri Velenju je bila dlje časa zaprta glavna cesta med Velenjem in Slovenj Gradcem, cesta, ki pelje mimo tako imenovane Hude luknje. Cesto so malo pred 22. uro znova odprli, je pa na tem odseku zaprta tudi včeraj odprta nova kolesarska steza. 

Vremenske tegobe so imeli tudi na drugem koncu Slovenije. V občini Črnomelj so po poročanju STA gasilci gasili požar ostrešja stanovanjske hiše, ki naj bi ga povzročil udar strele.

Ozračje se bo umirilo šele ponoči, so napovedali pri Arsu. Jutri dopoldne bo delno jasno, ponekod po nižinah pa bo možna megla. Sredi dneva in popoldne bo nato spremenljivo oblačno, pri čemer bodo tudi jutri popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte.