SDS ni na voljo za prevzeme

Janša se je odzval na Logarjeve besede v Reporterju

R.T.
13. 5. 2024, 10.34
Posodobljeno: 13. 5. 2024, 14.07
Deli članek:

Po objavi intervjuja s poslancem SDS Alešem Logarjem v reviji Reporter je bilo le vprašanja časa, kdaj se bo odzval predsednik SDS Janez Janša.

Robert Balen
Nesporni lider SDS Janez Janša, v klopeh čakata Anže Logar in Eva Irgl. Vprašanje je, na kaj čakata.

Logar se je v zadnjem letu zaradi manjšega spogledovanja z disidenstvom znašel v zadnjih klopeh največje opozicijske stranke. V intervjuju za Reporter je naznanil, da je pripravljen prevzeti vajeti. Pravi namreč, da razloga za samostojno politično pot ne vidi, temveč čaka na kongres SDS, kjer pa je pripravljen tudi prevzeti vodstvo stranke, ki ji že cela tri desetletja predseduje Janez Janša.

»Kdor je moj nagovor na večer predsedniških volitev ob razglasitvi rezultata razumel kot akcijski triler, bo verjetno še večkrat razočaran. Načrtom je treba pustiti čas, naslednje volitve so čez dve leti in takrat bo razvidno, v kateri smeri so bile moje besede mišljene,« je Logar poudaril v intervjuju za tednik Reporter. Kar zadeva pomladitev stranke, vajeti katere bi v roke prevzel sam, se bo ta po njegovih pričakovanjih zgodila ob sporazumom z Janšo in v okviru širšega dogovora.

Janša je danes na svojem najljubšem družbenem omrežju reagiral: »Ne nasedajmo. Kost so vam v tem glasilu pod uredništvom vohunčka Murčija vrgli sredi volilne kampanje, ker jim slabo kaže. Da bi se ukvarjali sami s sabo. Stranka SDS je suverena, odloča članstvo in ni na voljo za prevzeme. Mogoče bi glede na podporo ukinitvi volilnih okrajev poskusili v NovaSlovenija.«

Tudi vodja poslanske skupine Jelka Godec je na omrežju X zapisala, da se SDS ne prevzema. Predsednika se izvoli na kongresu stranke, ki je njen najvišji organ, kandidira pa lahko vsak, ki je član stranke in to možnost ima tudi Logar. Bi pa "pred pompoznimi izjavami" v poslanski skupini pričakovali vsaj pogovor, "če že ne podpisane izjave, da bo poslanec v tem mandatu deloval kot član SDS in bo na naslednjih DZ volitvah kandidiral na naši listi", je dodala.