Aprilsko vreme

Foto: Toča in sodra prebarvala nekatere dele Slovenije

M.G.
2. 4. 2024, 19.05
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 19.29
Deli članek:

Kratkotrajna deževna fronta z nevihtami, sodro in točo je danes popoldne prešla dele Slovenije; ne poročajo o večji škodi.

Nika Kos (Facebook)
Javorje je danes pobelila sodra, nekateri pravijo, da toča, zagotovo pa ne sneg.

Danes so meteorologi opozorili, da bo Slovenijo prešla deževna fronta, ki bo v državo vstopila iz severozahodne smeri in se pomikala proti jugovzhodu države. Na metereološkem portalu Neurje.si so obvestili, da se pričakujejo nevihte s sodro ali točo, da pa se ne pričakuje večjih posebnosti ali težav.

Bralka Suzana
Toča je pobelila zelenica v Dvorski vasi na Gorenjskem.
Tako so ponekod, kot pričakovano poročali o močnejših nalivih, ki pa niso bili dolgotrajni. Nekateri bralci in uporabniki družabnih omrežij so objavili slike, ki prikazujejo, kako jo je ponekod zagodlo vreme. Najbolj "belo" je bilo najverjetnje v Javorju, v občini Črna na Koroškem, kjer je sodra dodobra zamedla cesto, bralka iz Dvorske vasi na Gorenjskem pa je poslala sliko toče v velikosti grahovih zrn, ki je skorajda popolnoma prekrila zelenico.

Aleš Krautberger (Facebook)
To ni velikost toče ali sodre, takšno kepo je uporabnik družabnih omrežij iz Zreč ustvaril iz sodre, ki je bila na tleh.
Podobno poročajo še iz nekaterih drugih krajev v Sloveniji (Zavodnje, Mislinja, Slovenska Bistrica), ni pa poročil o tem, da bi vreme povzročilo kakšno večjo škodo.