Zima je nazaj

Foto: Na Koroškem v višjih legah zapadlo več kot 20 centimetrov snega

D.K.
8. 3. 2024, 08.44
Posodobljeno: 8. 3. 2024, 09.19
Deli članek:

Včerajšnja ohladitev je na Gorenjskem in Koroškem postregla tudi s snegom, ki je pobelil kraje nad okoli 500 metri nadmorske višine. Snežne ploha pa lahko v nekaterih krajih pričakujejo tudi danes.

FB Koroška Čveka
Sneg je pobelil tudi Javorje na območju Črne na Koroškem

V višjih legah je včeraj proti večeru začelo snežiti, snežna odeja pa se je ponekod obdržala do danes. Na delu so bile tudi plužne in cestne službe.

Na Koroškem je v višje ležečih krajih zapadlo več kot 20 centimetrov snega, v nižje ležečih pa med 5 in 10 centimetrov. 

Zaradi obilnega sneženja so imeli vozniki na omenjenih območjih tudi nekaj težav. Na regionalni cesti Črna na Koroškem - Sleme je obtičal tovornjak. 

Snežne plohe napovedane tudi za danes

Na straneh Agencije RS za okolje napovedujejo, da bo danes pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 400 m, čez dan pa se bo dvignila na okoli 800 m. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, ob morju do 12 °C.

Jutri bo večinoma oblačno. Rahle padavine se bodo dopoldne od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 m, čez dan pa se bo dvigovala. Popoldne bo dež oslabel in ponekod ponehal. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 5 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Nedelja bo deževna in mokra

V nedeljo zjutraj bo na zahodu znova začelo deževati, dež se bo popoldne okrepil in zajel vso Slovenijo. Ob morju se bo krepil jugo. V ponedeljek kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.