Denis Avdić Show

Teden žensk na Radiu 1: Uspešne in pogumne Slovenke, ki navdihujejo

R.T.
5. 3. 2024, 14.46
Posodobljeno: 5. 3. 2024, 14.51
Deli članek:

Ob mednarodnem dnevu žena, ki se približuje, so na Radiu 1 ženskam posvetili kar cel teden. V Denis Avdić Showu so pripravili posebne navdihujoče oddaje, ki slavijo ženske in njihove dosežke. Predstavljajo namreč pet sogovornic, ki so uspešne vsaka na svojem področju.

Sa.R.
Marta Kos

»Naša želja je motivirati tudi druge ženske, da sledijo svojim sanjam in ciljem. S tem se tudi povečuje ozaveščenost o pomembnosti enakosti spolov in prispevamo k razbijanju stereotipov,« so povedali na Radiu 1. Do sedaj so se voditelji pogovarjali že z nekdanjo novinarko in diplomatko Marto Kos in Bernardo Škrabar Damnjanović, mednarodno certificirano detektivko.

»Kako se je zgodil preskok iz novinarstva v diplomacijo?« je Denis Avdić vprašal Marto Kos. »Nepričakovano, poznala sem Alenko Batušek že od prej, še preden je postala predsednica vlade. In moja sreča je bila, da se politične stranke dve leti niso mogle dogovoriti koga bodo poslale v Berlin. Gospa Bratušek pa me je zaradi vseh mojih izkušenj z Nemčijo vprašala, če bi bila veleposlanica. Prvi odgovor je bil ne, ker sem mojemu takratnemu možu obljubila, da ne grem več nazaj v politiko. Drugi razlog pa je bil, da nama je šlo v podjetju zelo dobro. Nato mi je mož rekel, da sem blesava in naj takoj pokličem Bratuškovo,« je v smehu razložila Marta Kos.

»Zakaj ste odprli detektivsko agencijo?« pa so vprašali gospo Škrabar Damnjanović. »Želela sem na svoje, da živim svojo kreativo, da imam neke svoje ideje, ki jih lahko implementiram. In je lažje, če imaš svoje podjetje. Moj prvi primer je bil nadzor bolniškega staleža. Oseba v bolniški ga je kršila, ker je hodila okrog. Zbrali smo dokazno gradivo in je dobila odpoved,« je povedala Bernarda Škrabar Damnjanović.

Še več zanimivih vprašanj in odgovorov si lahko pogledate v posnetkih. Sicer pa zanimive gostje še sledijo vse do petka in sicer: Barbara Tanze, mojstrica glasu in vokalne pedagogike, dr. Nina Černivec, oblakologinja in Tanja Fric, diplomirana ekenomistka in direktorica agencije za digitalni marketing GoDigi.

Spremljajte izjemno zanimive debate jutri in v četrtek od 9:00 do 9:50 ure in v petek 8. marca, od 7:00 do 7:50 na Radiu 1.