Dva mladiča in mama

Video in foto: Med sprehodom po nesreči stopil v medvedji brlog, sledilo je ...

D.K.
5. 3. 2024, 14.06
Posodobljeno: 5. 3. 2024, 14.14
Deli članek:

Ko se je Robert Anić odpravil na kratek sprehod, ni niti slutil, kaj ga čaka. Na koncu se je sicer vse srečno končalo, vmes pa ga je bilo pošteno strah.

Robert Anić
V brlogu sta ga pričakala dva medvedja mladiča

Šlo naj bi za navaden sprehod, a v sekundi so stvari postale dramatične, pravi Robert Anić, ki se je sprehajal na območju občine Bakar, njegov povsem običajen dan pa se je v trenutku spremenil v potencialno nevarnega.

"Pred kratkim sem stopil v medvedji brlog. Prizori, ki jih je moč videti na posnetku, so veličastni. Kaj takega lahko v živo vidijo le privilegirani, dva dni stare medvedke ... Kar je sledilo takoj za tem, ni za hvaliti. 150 kilogramov težka samica mi je dala vedeti, kam spadam. Popravil sem rekord Carla Lewisa iz Seula, 9,70 na 100 metrov," je zapisal na Facebooku, kjer je delil posnetek drobnih bitij.

Pod objavo mu je veliko uporabnikov družbenega omrežja Facebook čestitalo, češ da mu je uspelo pravočasno pobegniti, saj je znano, da so medvedje mame (tako kot vse druge mamice v živalskem svetu) zelo zaščitniške do svojih malčkov. Drugi so ga prosili, naj ne razkrije točne lokacije brloga, saj so se bali, da bi medvede želel videti še kdo drug, kar bi lahko povzročilo težave.

Objava je pritegnila veliko pozornosti. Novico je na svojem Facebook profilu objavil tudi župan občine Bakra Tomislav Klarić in krajane opozoril: "Mati je zagotovo v bližini, pripravljena jih braniti. Prosim, bodite previdni, če nabirate šparglje ali se gibljete po tem območju."