Prava zima

Mrzlo in lepo jutro, a nič ekstremnega

M.G.
21. 1. 2024, 08.54
Posodobljeno: 21. 1. 2024, 11.28
Deli članek:

Temperature so se na današnjo jutro spustile v glavnini Slovenije krepko pod -10C, mogoče je tudi, da bo to najhladnejši dan letošnjega leta.

Bobo photo agency
Mrzlo in lepo jutro v Ljubljani.

Kot pričakovano smo se to nedeljo zbudili v zelo mrzlo, a čudovito jutro. Temperature so se marsikje spustile krepko pod -10 C, a v glavnem pod -20 C, kot so napovedali nekateri vremenarji le ni šlo, z izjemo Babnega polja, kjer so ob sedmih zjutraj namerili -20 C ter Nove vasi - Bloke, kjer je bilo še malce hladneje -23 C. Od krajev, ki ne ležijo na višji nadmorski višini, je bilo po podatkih samodejnih postaj najbolj mrzlo  v Logatcu, kjer se je živo srebro spustilo na -18 C, Črnomlju z -16 C, Ptuju in Kočevju z -15 C, ter Celju in Cerkljah z -14 C.

ARSO, zajem slike
Temperature po Sloveniji ob 7-ih

Navkljub temu, da takšne temperature vseeno niso ekstremne in so kar primerne letnemu času, pa obstaja kar velika možnost, da bo današnji dan najbolj hladen dan v letošnjem letu. Dobro izkoristite to lepo nedeljo dopoldne za zimske športe, sprehode ali pa si v le dodobra napolnite baterije za naslednji teden. Proti popoldnevu metereologi v nekaterih delih Slovenije napovedujejo pooblačitev, naslednji teden pa nas čaka podobno vreme, le da bo malce topleje.