Šokantno

Največje slovenske seks afere: spolni odnos z nuno, gola predsedniška kandidatka

Roman Tomac, P.K.
11. 1. 2024, 06.10
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 08.30
Deli članek:

Oči javnosti so bile v zadnjih petnajstih letih uprte v kar nekaj izpovedi o spolnih aktih brez privoljenja – spolnih zlorabah, erotičnih storitvah in intimnih posnetkih, ki so ugledali luč sveta, pa je ne bi smeli ... V vsem naštetem so glavne vloge zavzemali Slovenci na položajih, zvezdniki in višji predstavniki Cerkve.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Oktobra leta 2022 smo opozorili na več člankov francoskega medija France24, ki je pod drobnogled vzel štajerskega duhovnika Jožeta Šömna. Poročali so, da naj bi omenjeni v Afriki med letoma 1992 in 2001 spolno zlorabljal otroke.

Njegovih žrtev – nekatere je France24 uspel dobiti pred kamero – naj bi bilo okoli 50. Vsaj taka je številka, ki jo je Tharcisse Melange Monyele, zastopnik domnevnih afriških žrtev, navedel v pismu, ki ga je poslal irskemu aktivistu za pravice zlorabljenih otrok Vincentu Doylu.

Ta je pismo posredoval najvišjim cerkvenim predstavnikom Vatikana. Medtem je afriška nadškofija, v kateri je Šömen deloval, sprožila preiskavo in sklenila, da slovenski klerik ni ničesar zagrešil. Vatikan je na tej podlagi zaključil, da so bile obtožbe lažne, z namenom pridobitve finančne koristi. Primer je bil zaključen …

Medtem pa besede domnevnih žrtev še vedno odmevajo. Mpia Bobola iz vasi Mooto je za France24 dejal, da ga je Šömen povabil k sebi, »si pred mano slekel hlače, izvlekel svoje spolovilo ter se ga začel dotikati in masturbirati. Tik pred ejakulacijo mi je rekel, naj iztegnem svoji dlani,« je pričal Bobola.

Svetovno znani sakralni umetnik grešil z nunami

Kmalu po tej novici se je v cerkvenih vrstah očrnilo še eno ime – Marko Ivan Rupnik. Gre za jezuita, teologa in priznanega sakralnega umetnika, ki so ga redovnice ljubljanske skupnosti Loyola obremenile spolnih in psihičnih zlorab. Od 41 sester skupnosti Loyola v Mengšu naj bi jih zlorabil kar polovico. »Oče Marko me je prosil, naj imam seks v troje z drugo sestro skupnosti, ker mora biti spolnost po njegovem mnenju prosta posedovanja, po vzoru Trojice, kjer, kot je dejal, tretja oseba povezuje odnos med dvema,« je pričala ena od njegovih žrtev.

Ljubljanska nadškofija
Marka Ivana Rupnika najverjetneje čaka srečanje z organi pregona.

Vatikanski dikasterij za nauk vere je po preiskavi sklenil, da so obtožbe zoper patra Rupnika že zastarale, zato so primer zaprli. Papež Frančišek je oktobra lani ukinil zastaranje, tako da je pričakovati, da bo sodni postopek v zvezi z očitki zoper Rupnika stekel kmalu.

Odnosi z živalmi

Spomnimo na leto 2010 in afero Baričevič, imenovano tudi afera bulmastifi. Truplo zdravnika z zasebno zdravstveno prakso Saše Baričeviča (po smrti je bil spoznan za transspolno osebo) so našli na njegovem domu v Ljubljani, vzrok smrti pa so bile poškodbe zaradi ugrizov psov pasme bulmastif.

Bobo
Trije psi, Atos, Atlas in Joy, so zdravnika pogrizli do smrti.

Kasneje se je razvedelo, da naj bi policija ob truplu odkrila nekaj deset centimetrov dolg umetni penis s pasom za pripenjanje okrog bokov. Na spletu so se pojavile tudi fotografije bulmastifov s krvavim mednožjem. Posledično so se pojavila ugibanja, da naj bi bili psi agresivni ravno zaradi spolnega zlorabljanja. Na umetnem penisu so našli sledove DNK vseh treh psov.

Politikove spolne prakse

Še nekaj let prej, leta 2005, je javnost dosegla prva seksualna politična afera: poslanca takratne Združene liste socialnih demokratov, Aurelia Jurija, so Slovenske novice predstavile kot svingerja. Za intimna srečanja naj bi se dogovarjal po službenem telefonu med službenim časom, torej na davkoplačevalski denar, so poročali pred osemnajstimi leti.

Osebni arhiv
Martina Valenčič, gola kandidatka za predsednico države.

Gola predsedniška kandidatka

Martina Valenčič je večkratna predsedniška kandidatka, ki je svojo prvo kampanjo, leta 2012, ko je imela 27 let, popestrila kar z erotičnimi fotografijami. Valenčičeva, sicer žena samooklicanega slovenskega kralja Borisa Valenčiča (preminil je leta 2021), si je za kandidaturo za predsedniške volitve prizadevala tudi leta 2022, a ji to ni uspelo. Jo je pa utemeljevala z naslednjimi besedami (navajamo nelektorirano, op. p.): »Hudo porazna družbeno politična in gospodarska situacija v Sloveniji in v svetu, me je prepričala, da ponovno kandidiram za predsednico Slovenije letu 2022. Zavedam se, da je funkcija predsednika omejena, vendar z dosežene pozicije in predsedniške funkcije, lahko ogromno doprinesem k splošnemu napredku, s svojimi aktivnostmi ter idejami.«

Mladenki na očeh Slovencev

Med znanimi sta za žgečkljive afere poskrbeli tudi Urša Čepin in Ines Juranovič. Eden od slovenskih tabloidov je leta 2012 objavil več posnetkov starlete, pevke in voditeljice Urše Čepin. Prikazovali naj bi enega od masažnih salonov v prestolnici, kjer naj bi Čepinova nudila ne samo običajno, ampak tudi erotično masažo. Na filmčkih je bil viden moški starejših srednjih let, menda neki Murskosobočan višjega položaja, ki naj bi ji za masažo s »srečnim koncem« plačal 300 evrov.

Instagram/zajem zaslona
Za Urško Čepin je bila afera erotična masaža gotovo zelo velik osebnostni pretres.

Čepinova je takrat dejala, da bo svoje dobro ime branila z vsemi sredstvi, tako je zoper tabloid vložila tožbo, s katero je zahtevala prepoved poročanja o tem, da se ukvarja s prikrito prostitucijo. Sodišče na prvi stopnji ni odločilo v njen prid, tudi višje sodišče je prvostopenjski sodbi pritrdilo. Čepinova se je kasneje podala v podjetništvo; po naših informacijah ima trenutno svoj lepotni salon in uživa samski stan.

Slovence je vznemiril tudi amaterski posnetek seksa Playboyeve zajčice in mis Hawaiian Tropic, Ines Juranovič. Leta 2012 je preplavil splet; v prvih nekaj dneh si ga je preneslo več kot 60 tisoč Slovencev. Njena identiteta je bila v pornofilmčku jasno razvidna, prav tako je bilo razvidno, kdo je moški, ki jo spolno zadovoljuje. Šlo naj bi nekega mariborskega kriminalista.

Juranovičeva se je po tem za kar nekaj časa umaknila iz medijev in postala podjetnica, zdaj pa menda z Američanom že nekaj let živi v Miamiju. Januarja lani je prvič postala mama.