Poti reke Mure

Obogatili turistično ponudbo Prlekije

D. N.
29. 12. 2023, 17.00
Deli članek:

Projekt, v katerem je vodilni partner Tinekov brod iz Gornje Bistrice, se letos izteka.

Osebni arhiv
V sklopu operacije je bil obnovljen Tinekov brod. Foto Osebni arhiv

Tinekov brod iz Gornje Bistrice je bil s projektom Poti reke Mure uspešen pri prijavi na peti javni poziv Lokalne akcijske skupine (LAS) Prlekija. S projektnimi partnerji Društvom Mura Rafting z Grlave, Zavodom Multimedija Panonija s Cvena in Občino Apače so obogatili turistično ponudbo Prlekije z novim turističnim produktom, s tem pa so obogatili turistično ponudbo na območju LAS Prlekija, ki temelji na vodnih doživetjih in aktivnem turizmu.

Prlekija je znana po vrhunskih vinih, domači kulinariki, prijaznih ljudeh, operacija pa želi to nadgraditi in jo predstaviti oziroma postaviti na zemljevid destinacij, kjer je možno aktivno preživljati prosti čas. Nov turistični produkt, ki temelji na aktivnem turizmu in vodnih doživetjih, obenem promovira trajnostno naravnani turizem znotraj zavarovanih območij, kot sta Natura 2000 in biosferno območje ob reki Muri. Operacija prav tako vzpostavlja mrežo lokalnih ponudnikov storitev, nastanitev in kulinarike, ki bodo neposredno udeleženi pri posameznih turističnih paketih.

V projektu Poti reke Mure, ki se je začel marca 2021 in se 31. decembra letos izteče, so projektni partnerji izvedli različne dogodke, med njimi odprtje sezone pri Tinekovem brodu, udeležili so se različnih dogodkov po Sloveniji, apaška občina pa je poleg različnih dogodkov v domačih krajih organizirala  kolesarski izlet od Apač do Tinekovega broda. 

V operaciji, vredni nekaj manj kot 74 tisoč evrov, je bil prav tako obnovljen brod, vzpostavljena je bila nova spletna stran, na kateri so informacije o  brodu, zemljevid in katalog ponudnikov ter turističnih paketov, ki vabijo obiskovalce, da spoznajo skrite kotičke, zanimive zgodbe in domačo kulinariko Prlekije.

Projekt, ki sta ga sofinancirala ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, zaokrožuje turistično ponudbo, ki bo zajemala različna vodna doživetja in aktivno preživljanje prostega časa na reki Muri in ob njej.