Rutinski poseg

Zaradi Golobove operacije kile nekateri zaposleni opravili nadure

J.V.
17. 11. 2023, 11.15
Posodobljeno: 17. 11. 2023, 12.18
Deli članek:

V UKC Ljubljana so javnost seznanili z osnovnimi informacijami o poteku zdravljenja in zdravstvenim stanjem predsednika vlade.

Sa.R.
Premier Robert Golob

Predsednik vlade dr. Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Domov ga bodo predvidoma odpustili v soboto. Od sredine prihodnjega tedna naj bi Golob po nekaterih špekulacijah že normalno opravljal svoje delovne obveznosti. Kot je znano, v času njegove odsotnosti dolžnosti predsednika vlade opravlja minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec

V zadnjih tednih že s težavo opralvjal svoje obveznosti

V. d. strokovnega direktorja doc. dr. Gregor Norčič je povedal, da je bil premier operiran danes zjutraj, rutinsko, brez zapletov. Poseg na dimeljski kili je bil v predvidenem času zaključen. Ob tej priložnosti se je Norčič zahvalil celotni ekipi, kirurgom, anesteziologom, inštrumentarkam, administratorkam in drugim sodelavcem."Številni od njih so prišli v službo pred začetkom rednega delovnega časa ali ostali po dežurni službi, da smo lahko predsedniku vlade nudili nujno zdravljenje," je povedal in poudaril, da je zaradi zdravstvenih težav Golob v zadnjih tednih že s težavo opravljal svoje državniške obveznosti.

Na vprašanje, kako pogoste so zdravstvene težave, ki jih je imel Golob, je Norčič odgovoril, da so relativno pogoste. Zdravljenje izvajajo vse slovenske bolnišnice, UKC Ljubljana pa na leto izvede več sto tovrstnih posegov.